Cine face bani în Sălaj. Top 10 firme cu cifre impresionante

Deși județul Sălaj are o infrastructură care nu oferă prea multe facilități firmelor care ar dori să investească masiv, există societăți dezvoltate care susțin economia județeană și sunt adevărate motoare economice în județ. În total, mii de sălăjeni și-au găsit un loc de muncă în cadrul acestor companii. 

1. Silcotub SA

De departe, cel mai puternic jucător din economia județeană este Silcotub SA. Producătorii de țevi sunt în expansiune deplină, anul acesta achiziționând și clădirea în care funcționa cândva fabrica Cuprom. Silcotub a devenit o prezență obișnuită pe primul loc în orice top al economiei județului, fiind fabrica cu cei mai mulți salariați din Sălaj. Silcotub are la ora actuală o cifră de afaceri de un miliard 758 de milioane de lei și un profit de 84,9 milioane de lei. 

2. Silvania Worsted Spinning

Firma din Șimleu Silvaniei - Cehei - ocupă locul doi în topul firmelor dacă ne raportăm la cifra de afaceri. La firma de la poalele Măgurii lucrează conform ultimelor date statistice 317 salariați, iar cifra de afaceri a firmei ajunge la 219 milioane de lei. Se simte însă o scădere semnificativă la capitolul profit. Firma din Șimleu Silvaniei înregistra în 2016 un profit de 2,2 milioane de lei, în timp ce în 2017 profitul nu trece de 220.000 de lei. 

3. Hanna Instruments

Cei de la Hanna Instruments au realizat în Nușfalău un adevărat imperiu economic. Firma, administrată de italianul Martino Nardo este în continuă ascensiune și pare că s-a îndrăgostit de meleagurile sălăjene. Comuna Nușfalău a avut mult de beneficiat de pe urma investiției celor de la Hanna Instruments. Societatea are o cifră de afaceri de 137 de milioane de lei și un profit de 13 milioane de lei. 

4. Titan Comerț

Unul dintre cei mai mari jucători din oraș din sectorul comerțului. Nicolae Gorgan, administratorul societății a reușit să dezvolte atât de bine afacere încât cifrele Titan cresc de la an la an. Dacă în 2008 firma avea o cifră de afaceri de 11 milioane de lei, în 2017 Titan a înregistrat o cifră de afaceri de peste 95 de milioane de lei. Totodată, aici își găsesc de muncă zeci de angajați, numărul crescând de la an la an. 

5. Multicom

Multicom este o altă afacere de succes din Zalău. Specializată în comerțul materialelor de construcții, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de peste 81 de milioane de lei. Aici își găsesc de muncă peste 120 de sălăjeni, cifra crescând de la an la an. 

6. Tur Cento Trans

Unul dintre cei mai puternici jucători de pe piața de autovehicule și de transport din județ. Societatea se dezvoltă impresionant de la an la an și nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru că majoritatea dintre noi au călătorit cel puțin odată cu unul dintre autocarele deținute de societatea de transport. Tur Cento Trans se bucură de o cifră de afaceri de 77 de milioane de lei și de peste 180 de angajați.

7. Boglar Champ

Pe piața ciupercilor, societatea este un pilon important nu doar pe plan național, cât și pe plan internațional. Cel mai mare jucător din agricultura sălăjeană are o cifră de afaceri de 73 de milioane de lei, un profit de 7,8 milioane de lei și peste 330 de angajați. Cu siguranță este unul dintre motoarele economiei județului. 

8. Europan

Administratorul Agoston Iosif a realizat un adevărat impreiu al pâinii la Sărmășag. Încet, cu pași siguri, afacerea s-a dezvoltat, iar în timp a ajuns la cifre impresionante. A deschis magazine după magazine, la Sărmășag, apoi la Zalău și apoi în alte locații din județ, iar acum societatea are cifre însemnate. Europan are o cifră de afaceri de 65 de milioane de lei și peste 240 de angajați. Pâinea de Europan este una dintre cele mai apreciate la ora actuală din întreg județul, dar și din împrejurimi. 

9. Drum Construct

Societatea deținută de Dumitru Ardelean numără peste 180 de salariați și are o cifră de afaceri de 60 de milioane de lei. Specializată în lucrări de construcții ale drumurilor și autostrăzilor, societatea cu sediul în Pericei se poate lăuda cu numeroase lucrări importante pe care le-a realizat atât în județ cât și în întreaga țară.

10. Sentosa Impex

Societatea din Hida deținută de Mihaela Boca se ocupă de prepararea și distribuirea vopselelor și pigmenților pentru zugrăvit. La ora actuală, la Sentosa Impex și-au găsit de lucru peste 175 de sălăjeni, iar societatea are o cifră de afaceri de 59 de milioane de lei. 

 

  • Distribuie pe

Comentarii

Exista 2 comentarii pentru acest articol

  1. Eduard Farcas 2018-12-05 21:50:44

    Nu are sediul principal in Salaj

    2018-12-05 21:06:06

    Michelin nu sau ați uitat ?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.