Mai mulți oameni de afaceri din Cluj vor să cumpere Hotelul Porolissum din centrul Zalăului

Mai mulți oameni de afaceri din Cluj sunt interesați de achiziția Hotelului Porolissum din centrul Zalăului. Unitatea hotelieră, deținută de Lia Stanca, a fost scoasă la licitație de mai bine de un an, alături de Complexul Severus, după ce firmele doamnei Stanca au început să meargă "în cap". 

Surse din rândul oamenilor de afaceri susțin că la ora actuală mai mulți afaceriști clujeni ar dori să cumpere clădirea din centrul Zalăului care este estimată ca preț la suma de un milion de euro. 

Hotelul Porolissum are o istorie de 40 de ani. A fost construit în perioada 1972 - 1974. A fost inaugurat oficial pe 10 septembrie1974. Contextul acelei perioade a necesitat constructia unui nou hotel, deoarece capacitatea hotelurilor Carpati (44 locuri), actualul sediu al Directiei de Sanatate Publica, si respectiv Hotelul PCR (40 locuri), actualul Hotel Meses, nu putea sa acomodeze numerosii delegati care vizitau orasul. Pâna în anul 1990, Hotel Porolissum a fost parte integranta din Oficiul Judetean de Turism Salaj, subordonat Ministerului Turismului. 

Cea mai prolifica activitate a hotelului s-a derulat în intervalul 1983 - 1985, când i s-a decernat locul I într-o competitie nationala privind gradul de ocupare hoteliera. Cu aceasta ocazie a primit vizita ministrului turismului din acea vreme.
Famiala Stanca a cumparat Hotelul Porolissum si Baile Boghis în 2006, dupa care le-a trecut printr-un proces de reabilitare integrala.

  • Distribuie pe

Comentarii

Exista 1 comentariu pentru acest articol

  1. GAIDOȘ AUREL 2019-03-12 12:43:51

    CUMPARĂTORII SUNT ASOCIAȚII LUI STANCA DIN UN GRUP DE FIRME DIN CLUJ NAPOCA

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.