VIDEO. S-a semnat contractul pentru modernizarea Cinema Scala Zalău

Ieri, la sediul Primăriei municipiului Zalău, a avut loc o  conferinţă de presă susținută cu ocazia semnării contractului de lucrări pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea cinematografului Scala din municipiul Zalău, județul Sălaj”.

        La întâlnire au fost prezenţi viceprim-ministrul, Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice și fondurilor europene, Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în cadrul MDRAPFE, Manuela Irina Pătrăşcoiu, președintele Companiei Naționale de Investiții, Florin Florian, prefectul județului Sălaj, Tiberiu Marc,  președintele Consiliului Județean Sălaj, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău,  precum și parlamentari sălăjeni. 

        Finanțarea obiectivului de investiții se face în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene prin Compania Națională de Investiții.

        Valoarea contractului de lucrări, semnat de către finanțatorul CNI și constructorul TCI din Cluj Napoca, este de 10 022,47 mii lei fără TVA.

        Valoarea lucrărilor finanțate de Municipiul Zalău este de 678,56  mii lei inclusiv TVA și cuprinde asigurarea utilităților, studiul de fezabilitate, lucrări  de instalații electrice, montaj sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier.

        Pentru sala de spectacole cu o capacitate inițială de 500 de locuri s-a propus  redimensionarea prin divizarea în trei spații diferite și anume:

·         Sala mare de cinema cu 245 + 2 locuri pentru persoane cu dizabilități locomotorii;

·         Planetariu digital cu 25 de locuri;

·         Sala mica de cinema 3D cu 38 + 2 locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

        În noua sală propusă va fi montat un ecran de 10 mp, iar poziția scaunelor va fi reconfigurată în trei zone separate prin culoare de acces.

        Soluția propusă pentru Planetariul digital este una de tip ”casă în casă”, sala are forma rotundă, în plan cu o alveolă în formă de dreptunghi pe unde se face accesul în sală. Plafonul este închis cu o cupolă ce reprezintă ecranul de proiecție al planetariului, care va fi singurul planetariu digital din vestul României.

        Propunerea făcută pentru sala mică de cinema 3D are în vedere o tehnologie de ultimă generație.

        În ceea ce privește spațiile conexe, un caracter special îl va avea foaierul în care s-a propus o ”cafenea culturală” cu circa 40 de locuri,  mobilată cu fotolii și mese.

        Durata de realizare a investiției este de 15 luni, din care 2 luni – partea de proiectare și 13 luni – partea de execuție.

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.