VIDEO. Povestea cascadorului din Zalău care își dă foc în timpul spectacolelor. A jucat alături de Van Damme și a învățat de la Szabi Cseh

A jucat în numeroase filme produse în România, Ungaria și Italia, dar și alături de actori celebrii precum Jean-Claude Van Damme. Meseria a învățat-o în urmă cu peste 20 de ani de la mentorul său, marele cascador român Szabi Cseh.

De când era mic și mergea la spectacolele lui Szabi Cseh își dorea să ajungă ca acesta. În urmă cu 20 de ani a și reușit. A urmat un curs de formare profesională alături de marele cascador român, iar apoi, treptat, a ajuns să fie distribuit în numeroase filme, chiar și în cele cu Van Damme. 

Zălăuanul Cristian Alexandru Macai împlinește anul acesta 45 de ani și se declară o persoană împlinită cu ceea ce a reușit să facă în anii de activitate. Cristian este specializat în cascadorii cu foc și căderi de la înălțime. Este și scafandru, iar în prezent lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Porolissum".

Cristian Macai a avut numeroase roluri în care a trebuit să-și dea foc la propriu. Cel mai mult a stat în flăcări timp de un minut, însă susține că recordul pe care îl cunoaște de la prietenii săi cascadori este de 3 minute, record pe care vrea să-l atingă și el. 

Cristian Macai recunoaște că tot ce face îl satisface enorm și susține că totul este datorită adrenalinei maxime pe care îi place să o simtă. 

Totul a început în anul 1998 când Cristian a ajuns scafandru profesionist pe litoralul românesc. Cel mai mult a coborât 52 de metri în adâncul Mării Negre. Zălăuanul susține că știe tot litoralul românesc, de la Constanța până la Vama Veche, atât pe uscat, cât și sub apă. Doi ani mai târziu, în anul 2000 finalizează și cursurile de formare profesională alături de Szabi Cseh și ajunge cascador. Cristian a jucat inclusiv în Regii Blestemați, dar a susținut filmări și pentru Inimă de Țigan. Cele mai multe producții în care a apărut au fost însă franțuzești, dar filmate în România.

Cea mai memorabilă cascadorie pe care a realizat-o a fost pe autostradă. În timpul filmărilor pentru un film a fost nevoit să execute o cascadorie în care trebuia să se rostogolească de 4 ori cu mașina pe carosabil. A mai însă numeroase cascadorii cu cai, de la căderi în viteză până la lupte pe cal, dar și sărituri de la înălțime. A sărit inclusiv de pe castrul Porolissum în timpul unui spectacol organizat acolo în urmă cu mai mulți ani. 

Cristian Macai a avut însă și spectacole în întreaga țară alături de alți cascadori cunoscuți din România. Mai mult decât atât, acesta a reușit chiar să-i cunoască în timpul filmărilor pe actorii celebrii ai României, printre care Florin Piersic, Ion Besoiu sau Carmen Tănase. 

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.