O femeie din Zalău a plătit o datorie la ANAF pe care nu o avea

În luna ianuarie a acestui an, ANAF Sălaj a trimis o hârtie către o femeie din Zalău, A.B., (a dorit să-și păstreze anonimatul) prin care o informa că are o datorie veche de aproximativ 5 ani către bugetul de stat. 

Cei de la ANAF au pus poprire pe contul femeii, până când aceasta a plătit Statului suma de 1.200 de lei, cât era datoria restantă.

Câteva săptămâni mai târziu, un angajat al ANAF Sălaj a trimis o nouă informare către aceeași persoană prin care o informa că este datoare statului cu suma de 1.200 de lei, figurând aceeași datorie.

Zălăuanca, persoană fizică autorizată, a mers la ANAF Sălaj și a cerut lămuriri, știind că a plătit odată acea datorie. În momentul în care a fost verificată datoria la ghișeu, angajații ANAF și-au dat seama că femeia nu are nicio datorie, nici prima și nici a doua înștiințare nefiind valabile.

Cei de la ANAF Sălaj și-au recunoscut vina și au informat-o pe zălăuancă că își va primi banii înapoi. Doar că în loc de 1.200 de lei cât a plătit femeia, aceasta a primit înapoi suma de 1.700 de lei, pentru că cei de la ANAF și-au dat seama că femeia trebuie să primească și anumite dobânzi pentru suma respectivă pe care a plătit-o. 

"Nu am crezut că este posibil așa ceva în România. Să plătesc datorii pe care nu le am, apoi să primesc banii înapoi", ne-a declarat zălăuanca A.B.

 
  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.