VIDEO. Guvernul României îi dă dreptate directorului comercial al fabricii Simex - economia românească se poate salva dacă recucerește piețele tradiționale de export

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi la Zalău, premierul României Viorica Dăncilă a fost întrebată de redactorul șef de la Sălajul Liber, Eduard Farcaș, dacă a primit scrisoarea deschisă adresată de Gabriel Antoniu Lavrinciuc, directorul economic al fabricii Simex. Mai mult, premierul a fost întrebat dacă a citit scrisoarea și ce părere are aceasta despre materialul transmis de cei de la Simex. 

Scrisoarea celor de la Simex prevedea că o soluție de salvare a economiei din România ar fi reluarea relațiilor economice, în special de export cu țări precum Rusia, China, dar și Țările Arabe și cele din America Latină. 

Primul-ministru al României a susținut că a primit scrisoarea, a lecturat-o și îi dă dreptate investitorului din Sălaj. Dăncilă a apreciat că se fac eforturi importante ca România să redevină un partener economic important al Țărilor Arabe și al Chinei. 

"Am primit scrisoarea de la investitorul din Sălaj. Îi dau dreptate investitorului. Am mers în toate țările din Peninsula Arabă și am reluat discuțiile cu multe țări unde nu a mai fost un ministru din 1997 - 1998. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut, pentru că orice vizită trebuie să aibă un rezultat, am început exportul către Țările Arabe în special pe partea agricolă. Am semnat un acord de export cu China, iar eu cred că trebuie să căutăm piețele terțe. (...) Încercăm să împingem în față produsele românești. (...) Deci, dau dreptate semnatarului scrisorii", a spus Viorica Dăncilă. 

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.