Imagini APOCALIPTICE în Sălaj. Natura face în continuare ravagii

De peste trei zile județul Sălaj trece prin momente apocaliptice. De la inundații la ploaie de grindină cât bolovanii de mare, și iar la inundații. Doar astăzi, 30 mai, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" au gestionat situaţiile de urgenţă generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase cu următoarele forţe şi mijloace: 61 de cadre(14 ofiţeri şi 47 de subofiţeri) şi 26 mijloace de intervenţie ( 11 motopompe, 4 APIC, 5 ASAS, 2 ACI, 1 descarcerare şi 3 AMOP). Cele mai afectate zone au fost Boghiş, Crasna, Badon şi Vârsolţ. 

Apele care s-au revărsat astăzi peste gospodăriile sălăjenilor au făcut prăpăd. Două mașini au fost găsite de pompieri în vale în zona Hereclean, iar drumul Vîrșolț - Crasna a fost impracticabil o bună perioadă de timp. 

Prefectura Sălaj a reușit să centralizeze datele pagubelor produse de grindina care s-a abătut peste orașul Zalău în data de 28 mai. În total au fost afectate 792 de case, 350 anexe gospodaresti, 27 blocuri de locuit, 47 obiective socio-economice si administrative si institutii publice, 8 poduri, 29 podete, portiuni de drumuri judetene, comunale, forestiere si de exploatatie agricola, 2.571 autoturisme, 15 constructii hidrotehnice, 2.968 hectare teren agricol, 324 hectare livezi si 324 hectare pasuni si fânete, 8 fântâni.

La această oră, 22.30, pompierii sunt în teren și intervin în mai multe zone din județ afectate de inundații. 

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.