ANCHETĂ. Probleme financiare GRAVE la Volei Municipal Zalău

Managementul slab al echipei de volei din Zalău a dus la probleme financiare grave. Acest aspect este recunoscut inclusiv de conducerea Primăriei Zalău, principalul finanțator al grupării de sub Meseș.

Echipa Volei Municipal Zalău este finanțată de Primărie, dar conform noilor reglementări privind finanțarea sportului din bani publici, managerul echipei trebui să aducă în bugetul formației bani și de la societăți private. Bugetul echipei se formează astfel - 90% din banii publici și 10% din bani privați, respectiv 3.100.000 de lei din bani publici și 10 la sută din bani de la acționari privați.

Volei Municipal Zalău, echipa condusă în acte de Vasile Coța și de facto de Daniela Coța - consiliera Vioricăi Dăncilă pe probleme de sport - riscă să rămână chiar și fără bani de la Primărie. Asta deoarece managementul echipei nu a reușit să strângă cei  10% din bani privați. Dacă până pe data de 30 iunie, când se termină contractul de finanțare (contract înregistrat la Primăria Zalău cu numărul 267/12.07.2018), atunci echipa trebuie să restituie Primăriei Zalău banii încasați până în acel moment sau va primi alte penalități. Din această cauză se poate ajunge chiar la situația în care Primăria să nu mai finanțeze echipa. 

"Până în acest moment, adică până azi 4 iunie, Primăria Zalău a virat toți banii către Volei Municipal Zalău, cu o singură excepție. Nu am virat ultima tranșă de bani pentru că echipa nu a strâns cei 10 la sută din mediul privat. Sperăm însă să se strângă cei 10 la sută și lucrurile să intre într-un ritm normal", ne-a declarat Ionel Ciunt. 

Să spunem că un acționar al echipei de volei este chiar Daniela Coța, soția președintelui. Aceasta a intrat ca acționar pe persoană fizică.

Probleme mari sunt și cu plata jucătorilor. Conform contractului de finanțare, echipa de volei cheltuie din ianuarie 2019 până în iunie suma de 1.217.000 de lei pentru plata jucătorilor. O parte din voleibaliști au primit însă banii doar până în luna februarie, iar de atunci sunt fără niciun leu în cont, deși Primăria Zalău a virat banii pentru salarii. Dacă împărțim cei 1,2 milioane de lei care se duc pe salarii la cele 6 luni contractuale rezultă că pe lună se cheltuiește 202.000 de lei pentru salarii. Asta înseamnă că sute de mii de lei au fost făcute nevăzute. Și totuși, unde sunt banii care trebuiau să ajungă șa jucători și nu au mai intrat în cont? 

 

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.