EDITORIAL. Tinerii frumoși și curajoși din Sălaj

În general alegem să ne plângem că vezi Doamne nu merge nimic bine, iar din acest motiv plecăm din țară și poate vom reveni când va fi mai bine. Există însă o categorie de sălăjeni, în special tineri, care spre surprinderea noastră este una mare și care merită toată atenția și respectul tuturor.

Această categorie este a tinerilor care se declară liberi și preferă să rămână în România și să demonstreze că și aici se poate. Altfel spus, ei sunt cei care vor face schimbarea, ei sunt schimbarea în bine a României. Nu mai putem să ne tot plângem că nimic nu e bine, dar să nu punem umărul la schimbare. 

Din acest motiv, tinerii care au rămas să se lupte cu sistemul merită respect pentru că au învățat cum să schimbe lucrurile încet și sigur și au încercat să facă altceva. Sunt mulți în Sălaj. Mulți au intrat în politică, în USR, mulți în PLUS, mulți în PNL, dar inclusiv cei din PSD trebuie apreciați. Dacă vrem să se miște ceva în acest județ trebuie să acționăm din interior, nu să așteptăm să vină alții să ne facă treaba. Dacă vom sta și vom tot aștepta să vină alții, atunci și peste 30 de ani vom fi în aceeași situație ca în cea actuală la 30 de ani de la Revoluție. 

Sălajul merită mai mult, județul are tineri implicați, tineri care au demonstrat că sunt profesioniști în ceea ce fac, și din aceast motiv, merită apreciați aceștia, cei care rămân și se zbat să învingă sistemul. Sigur, nu trebuie să generalizăm, sunt mulți tineri deosebiți și peste hotare, tineri care merg la vot și se zbat să aducă un plus României, dar sunt și mulți care pleacă și așteaptă să vină totul de la sine. 

Întrebarea pe care o punem este: le va conveni tinerilor care stau și luptă ca peste 20 de ani să vină cei care nu au vrut să lupte și să se bucure de munca lor? Răspunem tot noi - cu siguranță da. Pentru că acești tineri care au rămas în țară să lupte, au rămas aici ca vechii eroi ai neamului, dorind să schimbe ceva în bine, pentru ei, pentru cei plecți și pentru copiii lor. 

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.