Primăria anunță că se vor construi două drumuri noi în Zalău: Sărmaș - Meseș și Porolissum - Crișeni

Primăria Zalău anunță că la ora actuală se lucrează la un proiect de atragere de fonduri europene pentru a realiza două noi străzi în oraș. Una va lega cartierul Meseș de Sărmaș, iar cealaltă zona Porolissum de Crișeni. 

Astfel, vineri, 7 iunie 2019, a avut loc întâlnirea lunară de lucru a reprezentanților Agenției Regionale de Dezvoltare – Nord Vest cu echipa Primăriei municipiului Zalău, formată din factori de răspundere din cadrul mai multor departamente și condusă de viceprimarul, Teodor Bălăjel.

Pe lângă discuțiile avute pe marginea fiecărui proiect și analiza stadiului implementării acestora, această întrevedere a avut un caracter instructiv vizând aspecte cu privire la viitoarea alocare financiară 2021 – 2027, în domeniul mobilității și regenerării urbane, eficienței energetice și adaptare la schimbările climatice. S-au pus în discuție idei de proiecte cum ar fi o nouă cale de acces spre localitatea Crișeni (din str. T. Vladimirescu), conexiune cu șoseaua de centură (din str. Făgetului – cartier Dealul Morii – str. Industriei), crearea unei legături rutiere între cartierele Meseș și Sărmaș sau lărgirea la două benzi pe sens a Bulevardului M. Viteazu (de la intersecția cu str. Lupului până la limita UAT Zalău spre Hereclean). Totodată se are în vedere extinderea traseelor transportului public în zona periurbană/ metropolitană, modernizarea alternativei rutiere de vest (str. M. Gorki - str. N. Titulescu – str. G. Coșbuc – str. Decebal) și infrastructura velo și pietonală pe cursuri de apă (V. Zalăului, V. Sărmaș, V. Meseș)
Primăria municipiului Zalău, având calitatea de beneficiar de finanțare europeană nerambursabilă își propune ca din aceste demersuri să îmbunătățească aspectul și infrastructura orașului pentru decongestionarea traficului.

La finalul ședinței de lucru, directorul ADR – NV, Marcel Boloș, a felicitat echipa, care implementează proiectele cu finanțare europeană nerambursabilă, pentru modul în care și-a desfășurat activitatea până în prezent.

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.