Sălăjenii demască ȘPAGA de la Spitalul Județean Zalău

În mijlocul lunii mai, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a aflat în vizita sa oficială la Zalău că în Spitalul Județean se dă șpagă la doctori. Același mesaj a fost transmis în aceeași perioadă și de consilierul județean al PSD, Alin Demle. 
 
Sorina Pintea a declarat că a aflat de la pacienți că în Spitalul din Zalău se dă șpagă la doctori. Ministrul Sănătății a declarat că ar trebui ca pacienții să nu mai recurgă la astfel de gesturi. Declarația ministrului poate fi urmărită în filmarea redată la finalul acestui material. 
 
Imediat după publicarea materialului în care ministrul făcea astfel de declarații, zeci de sălăjeni au comentat sub protecția anonimatului cum se practică șpaga de la Spitalul Județean Zalău. Vom reda mai jos câteva mărturii ale sălăjenilor care au fost nevoiți să dea plicul la doctor. 
 

"Au fost cazuri de nasteri si daca nu au avut bani au lasat biata femeie sa moara nu le mai luam apararea sint citiva din astia tineri care nu iau spaga aia batrini au inca microbu in singe sa fim seriosi nu ii lecuieste numa sapa si hirletu sau doctor lutu cum se spune"
 
"Nu cer doctorii e adevarat dar daca nu le dai nimic nu te baga in seama nu te trateaza din pacate...am trait pe propria piele asa ceva ..de aceea vorbesc...rusine sa le fie caci au salarii mai mari decat noi si contributia la cas o platim..."
 
"Eu când eram internata la Zalău era o batrana cu mine în salon și vai de ea saraca de câte ori venea medicu la ea făcea glume proaste și spunea sărmana batrana ca trebuie sa vina ficasa la ea și sa meargă la medic sai dea plicu ca altfel nici nu o baga pe fata ei în seama când îl întreba cum ii maicasa... Trist în România asa ii când mergia medic obligatoriu sa ai plicul pregătit ca astfel nu ești băgat în seama întotdeauna va fi asa nu se va schimba nimic"
 
"medicul te cheama in birou si deschide sertarul de la birou pe jumatate sa vezi plicurile si sa te provoace sa pui si tu plicul. Nu-ti cere dar iti spune ca nu se poate pana ii dai plicul pe urma se deschid usile."
 
 
 
  • Distribuie pe

Comentarii

Exista 2 comentarii pentru acest articol

  1. 2019-06-10 21:16:19

    Orice invat are si dezvat .Cred ca presa locala s-ar putea implica mai mult si mai des cu cazuri concrete.

    2019-06-10 16:45:58

    Spaga se da prin orice spital fie zalau fie cluj sau bucuresti ....hai sa fim seriosi. .

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.