Raluca Kelemen a fost votată cel mai bun tânăr portar din lume. Reacția lui Tadici: "a explodat anul trecut"

La cei 20 de ani ai săi, handbalista de la HC Zalău a fost votată drept cel mai bun tânăr portar din lume. Jurnaliști specializați în handbal din mai multe țări, printre care România, Argentina, Serbia și Slovenia, au desemnat trei tinere handbaliste la titlul de cel mai bun portar din handbalul feminin, urmând ca iubitorii handbalului să aleagă prin vot care din cele trei merită titlul acesta. Votul s-a realizat pe site-ul revistei Handball-Planet.

 În lupta pentru voturi au ajuns Raluca Kelemen de la HC Zalău, Sara Suba de la echipa maghiară GVM-Europe VAC și Eline Fagerheim de la Vipers Kristiansand – Norvegia.

În urma votului dat de iubitorii handbalului, sportiva legitimată la HC Zalău s-a clasat pe prima poziție cu 2.254 de voturi, reprezentând 52%. Raluca Kelemen a fost urmată de Sara Suba din Ungaria cu 1.918 voturi, adică 44%, iar norvegianca s-a clasat pe ultimul loc cu 187 de voturi. 

Anul trecut tot o româncă a câștigat acest concurs - Yulia Dumanska. 

Gheorghe Tadici a susținut imediat după aflarea acestui rezultat că Raluca Kelemen este o handbalistă cu multiple calități atât fizice, cât și cu un psihic puternic, dar că mai are mult de muncit pentru a ajunge departe. Tadici a recunoscut însă că Raluca a avut o explozie de formă anul trecut, în special la Campionatul Mondial, când din al treilea portar al lotului național a ajuns cel mai bun. 

"Raluca mai are mult până departe. Are un mental bun, dar și calități fizice bune, spre foarte bune. Trebuie însă să se antreneze, să progreseze cât mai bine. E adevărat că este bună la tineret, însă pe mine mă interesează ce face la senioare. Să spun clar că nu era prima, era cam a treia, însă a urcat treptat și a reușit să depășească ceilalți portari.  A reușit să se afirme și a avut o explozie de formă la Campionatul Mondial de anul trecut din Ungaria. La Zalău a contat mult și concurența pe post cu Paula Teodorescu, deoarece a crescut aici, mai ales acum în retur i-am dat multe șanse să se afirme", ne-a declarat profesorul Gheorghe Tadici.

Tadici a susținut că pe Raluca Kelemen a descoperit-o la CSS Caracal și a urmărit evoluțiile acesteia la mai multe turnee până când s-a decis să o aducă la Zalău.  

Sursa foto: facebook Dan Potor / facebook Mircea Pauseniuc

  • Distribuie pe

Comentarii

Nu exista comentarii pentru acest articol

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.